EĞİTİMDE BÜYÜK ADIM

sinavdonemi - -

Motivasyon [Steve Jobs]

0 yorum

Motivasyon [Steve Jobs]



Buraya motivasyon için size uzunca bir yazı yazabilirdim. Fakat ne yazarsam yazayım bu alanda Steve Jobs'ın yaptığı konuşmadan daha etkili olmayacağım için sizleri Apple dahil birçok şirketin kurucu ceosu ve akıllı bilgisayar, akıllı telefon gibi cihazları icat ederek bu yazıyı okumanızı olanaklı kılan kişinin Harvard University'deki mezuniyet konuşması ile baş başa bırakıyorum. Lütfen videoyu sonuna kadar izleyin. Hayatınızı değiştirebilir.




Steve Jobs'ın yaptığı bu konuşmada vermek istediği 3 mesaj vardı:

Birincisi: Gelecekte ne olacağını kimse bilemez. Neleri doğru yaptığımızı ancak gelecekte görebiliriz. Bu süreçte meraklı olup kendimizi geliştirmeliyiz. Yaptığımız bazı davranışlar yanlış olarak görülebilir. Fakat bu, gelecekte vereceğimiz diğer kararlardan çok daha fazla önemli bir karar olabilir. Bu süreçte yapmamız gereken en doğru şey kalbimizin sesini dinlememiz olacaktır.

İkincisi: Her ne olursa olsun sevdiğiniz işin peşinden gidin. Sevmediğiniz bir iş için boşa zaman harcamayın. Sevilmeyen bir iş zorunluluktur, sevdiğiniz bir iş ise size bir oyun gibi gelecek ve keyif verecektir. Yaşamınızın yarısından fazlasını geçireceğiniz iş hayatında keyif almak mı istersiniz yoksa her gün yaptığınız mesleğe küfretmek mi?


Üçüncüsü: Her gününüzü yaşamınızın son günü gibi yaşayın. Ölümü düşünün. Ölüm karşısında beklentilerinizin, küçük düşmenizin, başarısızlık korkularınızın hiçbir değeri kalmaz. Bugün son gününüz gibi yaşarsanız ileride yapamadıklarınız için pişman olmayacaksınız. Yaptığınız fakat başarısız olduğunuz konular için de en azından elimden geleni yaptım diyebilirsiniz. Kaybedecek hiçbir şeyiniz yok


Yorum Gönder

Yorumunuza en kısa zamanda okunup cevap atılacaktır

Facebook

Derslere Yardımcı site www.sinavdonemi.blogspot.com