EĞİTİMDE BÜYÜK ADIM

sinavdonemi - -

Motivasyon Arttırmak İçin Öneriler

0 yorum

Motivasyon Arttırmak İçin Öneriler




Bazen masaya oturur şöyle bir ders çalışırsınız fakat kalkınca aslında hiçbir şey anlamamışsınızdır. Bazen de öyle bir istekle, hırsla oturur bir çırpıda kitabı bitirir ve hepsini çok iyi bir şekilde öğrenmiş olursunuz. İşte verimli çalışabilmek için bu gaza gelme, yani yüksek motivasyon durumu ve bu durumun sürekliliği başarılı olmak için olmazsa olmazdır. İşte bu yüksek motivasyon durumu için size birkaç öneri:



# Hedefini belirle. Hangi mesleği seçtiysen o alandaki en iyi üniversiteleri hedefle. Onları gez. Kazanma hırsın olsun. Ders çalışırken hep aklına hayalindeki üniversite gelsin. Nereyi hedefliyorsun dediklerinde (misal) Boğaziçi de. Gülüyorlarsa sen de onlara gül. Başarıya inanmayan başaramaz. Yüksekleri hedeflersen en kötü ortalama bir üniversiteye gidersin. Bu da senin için üzücü olmaz. Fakat ortalama yerleri hedeflersen ya kötü yerleri kazanırsın ya da hiç kazanamazsın. İyi bir üniversite hedefi her zaman için yüksek motivasyon sağlayacaktır.


# Planlı çalış. Planlı çalışmak plana sadık kaldığınız sürece iyi bir moral kaynağıdır. Ne kadar ilerlediğinizi, kaç konu bitirdiğinizi, kaç soru çözdüğünüzü görmek daha fazlasını yapmak için motive eder. Bu yüzden plan hazırlarken mümkün olabildiği kadar uyabileceğiniz planlar hazırlamaya dikkat edin.


# Verimli çalış. On saat bildiğiniz konulara çalışacağınıza bir saat zorlandığınız bir konuyu çalışmak çok daha verimli olacaktır. Bu şekilde netleriniz giderek artacak bu da sizi daha çok mutlu edecektir.



# Severek çalış. Belki de en önemli madde. Severek çalıştığınız bir derste başarılı olmamak için, full yapmamak için hiçbir sebep yok. Daha başarılı olabilmek için tüm dersleri sevmeye çalış. Hiçbir ders için ön yargılı davranma. Ben matematik yapamıyorum sakın deme. Bu şekilde baştan kaybedersin. Matematik mi bir bakayım yaparım herhalde diye düşün. Zorlanıyorsan bile asla pes etme. Bir kez çalışırsın olmaz, ikincide olmaz, üçüncüde mutlaka başaracaksın.


Yorum Gönder

Yorumunuza en kısa zamanda okunup cevap atılacaktır

Facebook

Derslere Yardımcı site www.sinavdonemi.blogspot.com