EĞİTİMDE BÜYÜK ADIM

sinavdonemi - -

Aöf 35 TL Katkı Payı Nedir ? Kimler Ödeme Yapacak ?

1 yorum
aöfkatkıpayı
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi öğrencilerinin kayıt yenileme dönemlerinde sıkça karşılaştıkları ve tam bilgi sahibi olmadıkları bir katkı payı tutarı bildirilmektedir. 35 Lira olarak bildirilen bu tutar, kayıt yenileme işlemleri sırasında harç ücreti ödemesi ile birlikte hesap özetinde yer almaktadır. Peki Katkı Payı adı altındaki bu 35 Türk Lirası neden ve kimlerden alınıyor?
AÖF Katkı Payı, öğrencinin okuduğu programdaki belirlenen öğrenim süresini aştığı zaman alınmaktadır. Önlisans bölümlerinde 2 yıl, Lisans bölümlerinde 4 yıl belirlenen program süresi vardır. Bu süreci aşan öğrencilerden 35 TL katkı payı tahsil edilmektedir. Örneğin Önlisans programında okuyan bir öğrenci 2 yıl içerisinde programı bitirememiş ve 3. yıl için kayıt yenileme işlemi gerçekleştirdiyse, o öğrenciden katkı payı ödemesi tahsil edilir. Lisans öğrencileri için bu, 5. yıl için geçerli olmaktadır.
Dikey Geçiş Yapan Öğrencilerde ise bir takım karışıklıklar ortaya çıkabilmektedir. Örgün eğitim önlisans programından mezun olup, Açıköğretim Fakültesi’ne dikey geçiş yapan öğrenciler 2 yıl içerisinde lisans programını tamamlayamadıkları taktirde, 3. senelerinde katkı payı ödemek zorunda kalırlar. Dikey geçiş sınavı kapsamında kayıt yaptıran öğrenciler 3. sınıftan başladıkları için öğrenim sürelerinin başına +2 yıl otomatik olarak eklenmektedir. Bu nedenle DGS ile AÖF’ye geçiş yapan öğrenciler, lisans öğrenimi almalarına rağmen katkı payı ödememeleri için tanınan 2 yıl lisans tamamlama öğrenim sürelerini aşmamaları gerekiyor.
Ödeme 09 - 13 Kasım tarihlerinde vakıfbanka yapılacaktır.
Bu tarihten sonra yasal faiz uygulanacaktır.


yeni1

yeni1


1 yorum:

Yorumunuza en kısa zamanda okunup cevap atılacaktır

Facebook

Derslere Yardımcı site www.sinavdonemi.blogspot.com