EĞİTİMDE BÜYÜK ADIM

sinavdonemi - -

KOMİK SORULAR

0 yorum
1) Bir anne ve kızın yaşları toplamı 56 dır. Anne ekim ayında doğmuş ve ayrıca 3 yıl önce şeker ameliyatı olmuş.Kız ise annesi şeker ameliyatı olduğu sıra ağlamaktan gözleri kör olmuştur... Buna göre kız hangi renk lens kullanıyor olabilir?

A) mavi
B) yeşil
C) bordo-mavi
D) sarı-lacivert


2) Aynı noktadan hareket eden iki arabadan birinin rengi mavi ve Lassa tekerlek takıyor. Diğer araba ise gri ve good-year kullanıyor.Bu arabalardan mavi olanı a şehrinden gri olanıda b şehrinden hareket etmektedir. Bunu göz önünde bulundurursak yoldan karşıdan karşıya geçmekte olan bir karınca Bu arabaların gelecekleri haberini almıştır. Hal böyleyken karınca filin üzerine çıkınca Arkadaşları ona ne demiştir?

A) 2 saat sonra karşılaşırlar
B) ez onu ez onu
C) karınca karşıya geçmeye çalışırken ezilir
D) lassa sabancı şirketi malıdır


3) İki ayrı kutuptan hareket eden x ve y ışınları belli bir müddet Sonra karşılaşıp birer kadeh bi şeyler içiyorlar.x ışını içkiyi fazla kaçırır Ve y ışınına sataşır.y ışını babasına haber yollamak ister. Bunun üzerine x ışını cebinden parmaklıyı çıkarıp olaya kaza süsü vermek ister Ve y ışınını 3 yerden parmaklar. Bu yerler nereleri olabilir?

A) kalça kemiği civarları
B) göğüs altı
C) sırt bölgesi
D) göbek altı bölümü


4) Levent ile Nejat'ın yasları toplamı Husnu'nun yaşına Eşittir. Bahrinin yaşı ise gizlidir. Hepsinin yaşları toplam 670 yaptığına göre Hüsnü'nün bir kaplumbağa olduğu Açıktır. Kaplumbağalarda sindirim sisteminin zaman Zaman sağa çekmesine ne denir?

A) Mutasyon
B) Soğuk difüzyon
C) İlik difüzyon
D) Deli DNA
E) Hektometre


5) Bir uzay gemisindeki astronotların %20'si alıngan , %20'ı neşeli,%10'u uykucu,geri kalanlar ise Maymundur. O uzay gemisinin dünya çevresinde s.d.h (son derece hızlı) dönmesi nasıl bir açının yansımasına Yol açar?

A) 15
B) 170 desigrad
C) 42 indikator
D) 70 hekto
E) Hepsi


6) İç bükey bir aynaya dik gelen bakışların özgül Ağırlığı öyle böyle değildir. A cismi aynanın arkasında Görüntü vermemekte, üstelik bundan şikayet Etmektedir. Görünen görgüsüz görüntüsü aynanın Neresine düşer?

A) Tam göbeğine
B) Tam olmasada göbeğine
C) Aynanın kenarına
D) Aynanın köşesine iliştirilmiş kartpostalın üstüne
E) Bilinmez


7) Bir cezveye iki musluktan su akmaktadır. Oysa bir Musluktan akan su, cezvenin dolması için yeterlidir. Bu Açıktır , nettir. Tartışan manyaktır. Cezvenin sapı kaç Gr ağırlığında olsa gerektir?

A) 40 gr
B) 8 hekto
C) 143 milogram
D) 44 kgb
E) Hepsinden biraz


8) Anamurdan yola çıkan bir forklift saatte 40 kilometre Hızla gitmektedir. Araç geri geri gittiğinde hız Azalmaktadır. Öte yandan Üsküp'den havalanan bir Helikopter incek yer aramaktadır. Ankara plakalı bir Takside ise başkent karizmasını bitiren Ankaralı Turgut çalmaktadır. Bu üç aracın Fındıklı'da kesişme olasalığı Nedir?

A) %5
B) %0
C) hekto
D) Binde kırk
E) Bilinmiyor


9) 37 kişilik bir sınıfta kız öğrencilerden bir kısmı Fransızca Bir kısmı İspanyolca bir kısmı ise hem Almanca hemde Türkçe konuşmaktadır. Kalanlar ise kendi aralarında Konuşup gülüşmektedir. O sınıftaki erkek öğrencilerin Tamamı bütün dilleri konuşabilmektedir. Okulun bir kız Lisesi olduğu varsayılırsa, hem Hintçe düşünüp Farsca Yazabilmekte, hem de okulu bırakıp hayvan maması İşine girebilme yetkisine sahip kaç öğrenci vardır ve Coğrafyacının adı nedir?

A) 18 Nebahat
B) 13 Güzin
C) 19 Kamil
D) 10 Heidi
E) 60 Şaziye


10) İnsan vücudunda yer alan kıkırdak doku, iskeletle Uyum içinde geçinmek için zaman zaman sol kulakcık Üzerinden alyuvar pompalar. Mide boşluğunda ise bir Kısım ara kablolar vardırki, bunlara bağırsak denir. Bazi Biyologlar ise bağırmasak diye diretir. Hepsi bir yana Yuvar nedir ki, akı alı vardır? İnsan vucudunda hangi Kemik masa kenarına çarparsa çok acır?

A) Köprücük
B) Tupgecitcik
C) Kedicik
D) Hektocuk
E) Hiçbiri


11) Bir kahvede okey oynayanların sayısı hipotez yapan Pişpirikcilere oranla bayağı fazladır. Bunların bir Futbol Maçı yapma oranı ile Türkiyenin Avrupa birliğine girme Oranı arasında 2000 km fark vardır. Buna göre Kahvede kaç kişi vardır?

A) 15
B) 0
C) bilinmez
D) İnsan kemik sayısını 36/7 'si
E) Hepsi


12) Bir denizaltının üç kardeşi verdır. En küçük denizaltı 9 yaşında ortanca 18 büyük olan ise 42 yaşındadır. Babayı bir savaşta yemişlerdir. Bu öksüz denizaltının Annesi ise kafasını kayaya vurup aptal olmuştur. Buna Göre küçük denizaltının altını kim bağlamak zorundadır?

A) Heman
B) Ortanca kardeş
C) Bill Gates
D) ÖSYM
E) Hiçbiri


13) A şehrinden hareket eden bir otomobil ile B şehrinden hareket eden başka bir otomobilin hız oranları aynı.A şehrinden hareket eden otomobilin hızı belli bir müddet sonra azalıyor.Ve buna sinirlenen şoför arabadan inip otostop yapmak zorunda.B şehrinden gelen oto ise olay yerine 2 saat sonra varıyor ve A şehrinden hareket eden otonun sahibi halen otostop yaparken görüyor.Bu ihtimalleri göz önünde bulundurursak A şehrinden hareket eden oto sahibinin travesti olma ihtimali % kaç?

A) %20 
B) %56.9 
C) %70 
D) Hiçbiri

E) Hepsi


14) Ali ve babasının yaşları toplamı 86 dır. Babası ne kadarda üvey olursa olsun yinede babasıdır. Bu ikisinin yaşları oranı annelerinin yaşlarına eşittir. Ali 18 yaşına bastığı sıra O ve babasının yaşları toplamı 92 olur. Buna göre annesi kaç kişi ile evlenmiştir?

A) 1 
B) 2 
C) 5 
D) 3

E) 4


15) Asgari ücretle çalışan biri,  maaşının 3 ' te 2 ' siyle ev kirasını ödemekte geri kalanın 4 ' te 3 ' üyle faturaları yatırmakta ve 1 adet balonlu sakız almaktadır . Artan bozukluklarla zıkkımın karekökünü çarparsa kaç liralık çekirdek alabilir ?

A) Bir külah
B) Çekirdek sevmemelidir
C) Çekirdek yerine pasta alsın
D) Bakkalın veresiye verdiği kadar
E) Beni ilgilendirmez


16) 2 metre derinliğindeki bir havuz 2 tane muslukla 5 saatte dolmaktadır . Sular aniden kesilince, bir tane bile faturanın ödenmediği anlaşıldığında havus kaç saatte dolmamaktadır ?

A) Abonesine bağlı
B) Tanıdığını bağlı
C) İndim Havuz Başına ' yı söyleyene kadar
D) Yağmur yağana kadar
E) Banane


17) 8 kişilik bir ailenin masrafı, ay başında eve giren paranın 3 katıdır . Ay ortasında maaşın % 99 ' u bitince babanın gözü 360 derece dönmektedir . Evin babası çığırından çıkınca kaç kalır ?

A) 5 yıldan 10 yıla kadar hapis
B) Bir kasa limon
C) Tek böbrek
D) Eksi bir
E) Huni


18) Melahat ' in yaşı Nebahat ' ın yaşının 2 katıdır . Bu yüzden Nebahat ' ı çekememektedir . Günün 3 ' te 2 ' sinde Nebahat ' ı çekiştiren Melehat hiç durmadan Nebahat ' in kuyusunu kazmakta ve kendisine 180 kilometre hızla nazar değdirmeye çalışmaktadır . Bir gün Nebahat ' in 36 parçalık yemek takımını 30 ' u aniden kırılmıştır . Bunun sorumlusu kimdir ?

A) Bush
B) Artçı deprem
C) Melahat ' in nazarı
D) Örümcek adam
E) Kadir İnanır


19) Bir otobüste ayakta duranların sayısı oturanların sayısından bayağı fazladır . Ayakta duranlardan 25 tanesi oturanların hepsine pis pis bakmaktadır . Otobüsteki bütün pencereler kapalıdır ve 80 kilometre hızla yoldaki bütün çukurlara giren şoför 2 dakikada 1 sigara yakmaktadır . Bu sırada otobüsteki 5 adet çocuk hiç durmadan ağlamakta ve dakka başı duran otobüsten kimse inmemekte, her defasında 18 kişi binmektedir . Böyle bir otobüste köfte ekmek yiyen birinin dayak yeme ihtimali yüzde kaçtır ?

A) Yüzde bin
B) Epey
C) Ne kadar köfte o kadar dayak
D) Yüzde çoktur
E) Hepsi


20) Eşkenar üçgen nedir?

A) Bir üçgenin dörtgen olmaya çalışmasıdır.
B) Kenarların eşitliğine denir.
C) 80 derece limon kolonyası dökülmüş üçgendir
D) Kenarların kübikliği söz konusu olur
E) Hepsi


21) Bir sınavda 120 soru sorulmuştur. Bu sorulardan en az 100'ünün yanıtı “B” şıkkıdır. “B” şıkkına öylesine yüklenmesine trigonametride ne denmiştir?

A) Başka şıklara kıran girmiştir
B) Soruları Cevat Hoca hazırlamıştır.
C) Ne var, nesi varmış B şıkkının
D) Hadi ordan
E) Yapmayın beyler, hiçbiri…


22) Sir Ernest Waikiki (1764-1836) İskoçyalı bir matematikçidir. Waikiki nin bulduğu ölçünün adı nedir?

A) Pütükare
B) Megadon
C) Ikilitre
D) Hektokukla
E) Yedi cüce


23) Bir duruşma salonuna beş kapıdan tanık girmektedir. Bunlardan bir kısmının bir başka kapıdan çıkıp gittiği ve bir kısmının ise yalancı tanık olduğu düşünülürse kalan iki tanığın, sanığa olan uzaklıkları ne kadardır?

A) 30 dekametre
B) 733 milisantim
C) 40 haramitre
D) 102 hektomirmiç
E) Hiçbiri


24) Mahmut ile Nedim’in yaş toplamı 303'tür. Mahmut henüz ilkokula giden küçük bir çocuk, tosun bir yavrucak olduğuna göre Nedim’in kaplumbağa olma olasılığı kaçtır.

A) 100 hektar
B) Bir miktar
C) Bilinmez
D) Yoktur
E) Hiç yoktan iyidir.


25) Bir genç kıza günde ortalama 27 kişi evlenme teklif etmektedir. Bunların bir kısmı zaten evli olduğu düşünülürse, amaçlarının gönül eğlendirmek olduğu açıktır. Normal şartlarda bir gönülün eğlenmesi 48 saat sürdüğüne göre, kızın abisinin günde ortalama 10 adam dövmesiyle bir yıl sonunda kaç bekar adam dayak yememiş olur?

A) 42 adam
B) 570 adam
C) Birkaç iyi adam
D) Sadece, dünyayı kurtaran adam
E) Hepsi


26) 3*2+5+4-10/2 işleminin sonucu kaçtır?

A) Bu kadar kolay soru olmaz. Kesin bi üçkağıt var soruda.
B) Sağdan mı soldan mı başlayacağız?
C) İçimden 10 geçiyor
D) Bölmeyi mi önce yapacaktık?
E) O kadar çalıştık bu kadar kek soru sorulur mu?





Yorum Gönder

Yorumunuza en kısa zamanda okunup cevap atılacaktır

Facebook

Derslere Yardımcı site www.sinavdonemi.blogspot.com