EĞİTİMDE BÜYÜK ADIM

sinavdonemi - -

POLİS OLMAK

0 yorum

polis maaşları


Lise mezunları Polis olmak için öncelikle adayların  YGS sınavına girmeleri ve Polis Akademisi tarafından belirlenecek olan baraj puanını almaları gerekmektedir. Bu puanın 270-300 aralığında olacağını tahmin etmekteyiz.

-YGS sınavından yeterli puanı alan adaylar sınav başvuru tarihleri başladığında (Mayıs-Haziran aylarında) www.pmyo.pa.edu.tr adresinden ön -başvuru yaparak kendine en yakın olan Polis Meslek Yüksek Okuluna şahsen başvuru yapmak için gideceklerdir. Başvuru sırasında adaylara Mülakat Giriş Belgesi verilecek ve aday mülakat tarihinde başvuru yaptığı okulda mülakat sınavına girecektir. Mülakat sınavını geçen Polis Memuru adayı Temmuz ayında yapılacak olan Polis Meslek Yüksek Okullarına Giriş sınavına girecektir.
Üniversite mezunlarının  ise PMYO sınavlarına yaşları tutuyor ise girebilirler fakat 4 Yıllık Üniversite mezunlarının POMEM okuyarak kısa süre içerisinde polis olmaları da mümkün olabilmektedir. Bunun için Üniversite mezunları için olan KPSS’ye girerek yeterli puanı almaları ve POMEM başvurusu yaparak mülakatı başarıyla geçmeleri yeterli olacaktır. 2015 yılında POMEM sınavlarının ne zaman yapılacağı ile ilgili net bir bilgi yoktur.




Yorum Gönder

Yorumunuza en kısa zamanda okunup cevap atılacaktır

Facebook

Derslere Yardımcı site www.sinavdonemi.blogspot.com