EĞİTİMDE BÜYÜK ADIM

sinavdonemi - -

Elektrik Mühendisliği

0 yorum



Elektrik Mühendisliği

KısacaElektrik Mühendisliği programı, elektrik enerjisinin üretimi, iletimi, dağıtımı, enerji sistemleri ve elektrik enerjisi ile çalışan her türlü elektrikli cihazların (elektrik makineleri, güç transformatörleri vb.) tasarımı, geliştirilmesi, korunması, kontrolü, güvenliği ve işletilmesi konularında uluslararası düzeyde çalışabilecek ve araştırma yapabilecek mühendisler ve bilim adamları yetiştirmeyi amaçlarlar.



Kişisel ÖzelliklerBu programda okumak isteyenlerin; çalışmalarını gerektiğinde bağımsız, gerektiğinde grup ile birlikte sürdürebilecek, teknolojideki araştırma geliştirme ve yenilikleri takip edebilen, kavrama, yaratıcılık ve iletişim yetenekleri gelişmiş, matematik ve fiziğe ilgili ve bu alanlarda başarılı, dikkatli ve sabırlı bireyler olmaları gerekir.



Dersler ve Eğitim SüreleriÖzellikle laboratuar çalışmalarının ağırlıklı olduğu dört yıllık eğitim süresince Matematik, Fizik, Kimya derslerinden başka, Devre Analizine Giriş, Devre Teorisi, Elektromanyetik Teorisi, Sayısal Elektronik, Elektronik Devreler, Anolog Haberleşme, Sayısal Haberleşme, Mikrodalgalar, İletişim, Mikro İşlemlere Giriş gibi yoğun mühendislik dersleri verilmektedir.



Sosyal Statü ve ÜnvanlarBölümden mezun olanlara Elektrik Mühendisi ünvanı verilmektedir.



Çalışma SahalarıMezunların çalışma alanları; elektromekanik sanayi, yurtiçi ve yurtdışı fabrika ve işletmelerinin elektrik müteahhitlik, işletim ve danışmanlık hizmetleri, enerji üretim, iletim, dağıtım, tüketim sektörü, elektrik makineleri ve transformatör imalat sanayi, güç elektroniği ve sürücü sistemler, elektrik makineleri dinamiği, modellenmesi ve kontrolü, bina ve yol aydınlatmaları, fabrika ve bina otomasyonları, elektrikle ısıtma, proje ve uygulama mühendisliği, yüksek gerilim şalt cihazları üretimi alanları olarak söylenebilir. Tüm bunların yanı sıra kendi danışmanlık ve müteahhitlik bürolarını da kurabilirler. İş bulma olanakları başta büyük şehirler olmak üzere sanayileşmiş bölgeler ve ticaret merkezlerinde yoğunlaşmıştır. İşe alınırken cinsiyet ayrımı olmamakta birlikte işe girecek şahsın şantiye ve fabrikaların zor şartlarının kendisine göre uygun olup olmadığını araştırması ve değerlendirmesi gerekir.

Yorum Gönder

Yorumunuza en kısa zamanda okunup cevap atılacaktır

Derslere Yardımcı site www.sinavdonemi.blogspot.com