EĞİTİMDE BÜYÜK ADIM

sinavdonemi - -

Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği

0 yorum
NEDİR ile ilgili görsel sonucu
Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği

KısacaDeniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Programı; denizcilik işletmelerinin teknik kadroları ile sosyal bilimler eğitimi görmüş işletmeci kadroları arasındaki ilişkiyi kurabilecek donanımdaki yönetim elemanlarını yetiştirmeyi amaçlar. Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği programı; Fakülte olarak LYS puan türü ile Yüksek Okul olarak ise YGS puan türü ile öğrenci almaktadır.



Kişisel ÖzelliklerDeniz Ulaştırma İşletme Mühendisi olmak isteyenler; seçecekleri alt dala göre farklı özelliklere sahip olmalıdır. Gemi yönetimi mühendisliği dalını tercih etmek isteyenlerin, matematiğe özellikle geometriye, fiziğe ilgili ve bu konularda başarılı, bedence sağlam, açık havada ve denizde yaşamaktan hoşlanan, ailesinden uzak kalabilen, başkalarını yönetebilen, çok dikkatli ve sabırlı; (gemi makineleri) işletme mühendisliğinde okumak isteyenlerin özellikle mekanik konulara ilgili ve bu alanda başarılı, denizde ve kapalı ortamlarda çalışmaktan sıkılmayan bedence sağlıklı, güçlü ve dikkatli; deniz ulaştırma işletme mühendisliği dalında okumak isteyenlerin matematiğe ve sosyal bilimlere özellikle hukuk ve ekonomiye ilgili, başkaları ile iyi iletişim kurabilen, başkalarını etkileyebilen ve sistemli çalışabilen bireyler olmaları gerekir. Bu dalda başarılı olmak için iyi derecede İngilizce bilmek gereklidir.



Dersler ve Eğitim SüreleriProgramın öğretim süresi dört yıldır. Öğretim süresince; Uluslararası STCW (gemi adamlarının eğitim belgelendirme ve vardiya standartları hakkındaki uluslararası sözleşmesi) gereği her ülkede aynı ders programı uygulanır. Deniz Ulaştırma ve İşletme Mühendisliğindeki öğrenciler; 1. sınıfın sonunda üç anabilim dalından birini seçerler. Bu bölümler, gemi yönetim mühendisliği (güverte), gemi makineleri işletme mühendisliği ve deniz ulaştırma işletme mühendisliğidir. Öğrencilere eğitimleri süresince; Matematik, Fizik, Kimya, Teknik Resim, Statik, Ekonomi, İşletme, Deniz Hukuku, İstatistik, Bilgisayar Programlama, Malzeme Bilgisi, Denizde Güvenlik, Navigasyon, Gemi İnşa ve Stabilite, Gemi Manevrası, Deniz Meteorolojisi ve Oşinografi, Vardiya Esasları, Yöneylem Araştırması derslerinden oluşan bir program uygulanır.



Sosyal Statü ve ÜnvanlarBu daldan mezun olanların tamamına "Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Lisans Diploması" verilmekte ve diplomada dal adı belirtilmektedir.



Çalışma SahalarıGüverte zabiti olarak çalışacak mezunlar 4. kaptan olarak işe başlayarak, belli hizmet dönemlerinden sonra kaptanlığa (süvariliğe) kadar yükselirler. Makine zabiti olarak çalışacak mezunlar 4. makine zabiti olarak işe başlayarak, belli hizmet dönemlerinden sonra 1. makine zabitliğine (başmühendisliğe) kadar yükselirler. Deniz ulaştırma işletme mühendisi olarak çalışacak olanlar denizcilikle ilgili firmalarda yatırımları değerlendirme işlemleri, gemilerin ve yüklerinin sigorta işlemleri, limanlarda yüklenen veya boşaltılan mallarla ilgili işlemleri, uluslararası iş yapan firmalarda gemilere yük, yüke gemi bulunması gibi işlemleri yürütürler.


Yorum Gönder

Yorumunuza en kısa zamanda okunup cevap atılacaktır

Facebook

Derslere Yardımcı site www.sinavdonemi.blogspot.com