Çocuk Sağlığı ve Gelişimi
KısacaÇocuk Gelişimi ve Eğitimi Programı; genellikle hastanelerde, kreşlerde ve bakımevlerinde bulunan çocukların bedensel, zihinsel, duygusal ve toplumsal yönden gelişmeleri, çocuklara ilişkin çeşitli sorunların çözümü için ana-babaların eğitimi, hastanede tedavi edilen çocukların eğitim sorunlarının çözümü için gerekli programların hazırlanıp uygulanması gibi konularda çalışacak elemanları yetiştirmeyi ve bu alanda araştırma yapmayı amaçlar.
Kişisel ÖzelliklerÇocuk Gelişimi ve Eğitimi alanında çalışmak isteyenlerin; akademik yeteneğe sahip, üretken, çocukları seven, onlarla beraber olmaktan bıkmayan, ana-babalarla ve diğer meslektaşları ile iyi iletişim kurabilen, sabırlı, hoşgörülü, kısaca insan ilişkilerinde başarılı kişiler olmaları gerekir.
Dersler ve Eğitim SüreleriProgramın öğretim süresi dört yıldır. Öğretim süresince; Fizik, Kimya, Biyoloji, Matematik, Sosyoloji, Psikoloji, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Özel Eğitim, Aile İlişkileri, Eğitim Felsefesi ve Çocuk Ruh Sağlığı gibi dersler verilmektedir. Ayrıca uygulamalı derslerle ve yuva-anaokulu pratiği gibi staj programlarıyla öğrencilere deneyim kazandırılmaktadır.
Sosyal Statü ve ÜnvanlarÇocuk Gelişimi ve Eğitimi Programı mezunları "Çocuk Gelişimi ve Eğitimcisi" unvanı ile görev almaktadırlar.
Çalışma SahalarıMezunlar, Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığına bağlı yuva ve kreşlerde çocuk gelişimi elemanı; hastanelerde yatan çocukların eğitim ve eğlence etkinliklerini sağlayacak yardımcı hastane elemanı; çocuk hastanesi ve ana-çocuk sağlığı merkezlerinde sağlıklı çocuğun fiziki ve ruhsal gelişiminin incelenmesinde danışman, televizyon ve radyo çocuk programları yapımcısı, çocuk kitapları ve benzeri materyal hazırlamada kitle haberleşme danışmanı olarak çalışabilirler.
Yorum Gönder
Yorumunuza en kısa zamanda okunup cevap atılacaktır