EĞİTİMDE BÜYÜK ADIM

sinavdonemi - -

Çevre Mühendisliği

0 yorum

Çevre Mühendisliği


KısacaÇevre Mühendisliği, yerel ve küresel ölçekte, insanları çevrenin, çevreyi de insanların olumsuz etkilerinden korumak, insan sağlığı ve refahı için çevre koşullarını iyileştirmek yönünde temel bilimsel kavramları uygulamaya koyan mühendislik dalıdır. Çevre Mühendisliği Programı; araştırıcı, akademik yeteneğe sahip, çevre sorunlarına duyarlı, matematik, fizik, kimya ve biyoloji gibi fen derslerinin yanı sıra ekonomi, sosyoloji, hukuk ve işletme gibi sosyal alanlara da ilgi duyan, daha iyi ve sağlıklı bir çevre yaratabilmek için mücadele edebilecek mühendisler yetiştirmeyi amaçlar.



Kişisel ÖzelliklerÇevre Mühendisi olmak isteyen bireylerin, çevreye karşı duyarlı, üretken, matematik, kimya ve biyolojiye ilgili, yönetim ve kontrol yeteneği olan, ileri görüşlü, çalışkan, üretici, yeniliklere daima açık, araştırmacı kişiler olması gereklidir.



Dersler ve Eğitim SüreleriÇevre Mühendisliği Programında öğrenim süresi dört yıldır. Öğrenimin ilk yılında Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji gibi temel dersler okutulur. Daha sonraki yıllarda, çağdaş çevre mühendisliğinin gerektirdiği mesleki bilgi ve beceriyi kazandıracak dersler verilir. Bunlar arasında ikinci yıldan başlayarak, çevre kimyası, çevre mikrobiyolojisi ve kimyasal mikrobiyoloji, bilgisayar kullanımı, hidrolik, hava, su ve toprak kaynaklarının geliştirilmesi, en iyi biçimde kullanılması, kirliliğin kontrolü ve önlenmesi; katı, sıvı ve gaz atıkların, gerek alışılagelmiş gerekse ileri düzeyde teknikler kullanarak, çevreye zararsız hale getirilmelerine yönelik sistemlerin projelendirilmeleri gibi dersler ve uygulama çalışmaları bulunmaktadır. Bu bölümde ayrıca yaz stajları ve uygulama dersleri zorunludur.



Sosyal Statü ve ÜnvanlarMezunlara "Çevre Mühendisi" unvanı verilir.


Yorum Gönder

Yorumunuza en kısa zamanda okunup cevap atılacaktır

Facebook

Derslere Yardımcı site www.sinavdonemi.blogspot.com